Suroviny
- bageta 3 kusy
- olivový olej 1 dávka
- česnek 5 kusy
- rajče 5 kusy
- parmská šunka 10 plátky
- bazalka 1 hrst
- parmezán 100 g
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Bagetu nakrájíme na plátky a lehce potřeme olivovým olejem. Dáme do rozehřáté trouby na 5–8 minut na rozpečení, aby bageta zezlátla.
2. Omytá a očištěná rajčata nakrájíme na malé kostičky a v míse smícháme s čerstvou nasekanou bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Můžeme přidat i najemno pokrájený nebo nastrouhaný česnek. Zeleninu si na rozehřáté pánvičce zlehka orestujeme.
3. Bagetu podáváme ještě teplou a rozprostřeme na ni orestovaná rajčata, obložená parmskou šunkou a posypaná strouhaným parmazánem