Houskový knedlík
- rohlík 4 ks
Head
Postup přípravy
Hovězí maso omyjeme a prošpikujeme špekem nebo slaninou, potřeme roztopeným máslem a tymiánem. Dáme do nádoby, ve které se maso bude péci. Na dno nádoby dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření. Přidáme maso, polejeme rozpuštěným máslem a přidáme směs Halali, poklademe citronem nakrájeným na kolečka a nádobu uložíme do chladu, nejlépe přes noc. Před pečením maso osolíme.
Když je maso měkké, doděláme omáčku. Maso vyjmeme, do výpeku dáme smetanu rozmíchanou s moukou, zakysanou smetanu rozšlehanou s hořčicí a opatrně vaříme 15-20 minut, aby nám omáčka zhoustla a nesrazila se. Nakonec omáčku rozmixujeme a přecedíme, v případě potřeby přidáme mouku a cukr.
Na houskové knedlíky suroviny smícháme dohromady, osolíme a vytvoříme válce, které dáme buď do fólie, nebo do vymazaných hrnků. Vaříme asi 20 minut.