Suroviny
- hovězí maso 3-4 ks
- brambory 1 kg
- mléko 500 ml
- olivový olej 4 lžíve
- rajský protlak 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Uděláme si vývar z divokého koření (bobkový list, černý pepř a nové koření). Do hrnce nasypeme kořenovou zeleninu a osmahneme ji dozlatova. Pak přidáme cibuli a česnek, zasypeme ji lžící cukru a necháme zkaramelizovat. Dále přidáme rajský protlak, povidla a zalijeme vínem, přivedeme k varu a necháme lehce vypařit alkohol. Opečená líčka vrátíme do hrnce a zalijeme je vývarem z divokého koření a z hovězího masa. Vhodíme jednu snítku rozmarýnu a tymiánu, přiklopíme a dáme dusit do trouby předehřáté na 140°C na tři hodiny do měkka. Líčka a bylinky vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a následně propasírujeme přes jemné sítko. Dotáhneme solí, pepřem, případně lehounce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním zašleháme do horké omáčky dvě lžíce másla.
Bramborovou kaši uděláme klasickým způsobem. Při podávání dáme kaši na střed talíře, na ni položíme líčko a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme snítkou tymiánu.