Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hořčičné kuře

4 porce
do 1 hodiny
Hořčičné kuře
Hořčičné kuře Autor: S vášní pro jídlo
Připravte si kuře francouzského střihu. S hořčicí, bílým vínem a tymiánem se kuřecí maso promění v úžasnou lahůdku. A výhodou je, že jakmile vše poskládáte do pekáče, už se o to nemusíte starat, dokud nenesete tu voňavou dobrotu na stůl.
Reklama

Na tento recept je nejvhodnější velký oválný litinový hrnec na dušení, pečení i zapékání. Tyto hrnce jsou celkem univerzální a jídlo z nich chutná opravdu famózně, protože se litina rozehřívá rovnoměrně a teplo z ní sálá stejně tak. Jídlo má tak možnost pomalu vyvinout tu nejlepší chuť, kterou jste kdy okusili.

Výborné jsou tyto hrnce na pomalé pečení ať už na plotně, nebo v troubě. Na trhu je hodně značek, nejlepší jsou asi tradiční francouzské, do kterých ale budete muset zainvestovat, i když se to určitě vyplatí. Levnější variantu seženete například v IKEA.

 

Reklama

Postup

  1. Nejprve dejte marinovat kuře, v míse kousky kuřete promíchejte s hořčicí, uzenou a sladkou paprikou. Pancettu nakrájejte na kostičky a v hrnci ji opečte dozlatova. Slaninu poté vyndejte, do hrnce dejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Cibuli pak také vyndejte a na troše oleje opečte kuře ze všech stran dozlatova.
  2. Kuře z hrnce vyndejte, vraťte tam cibuli a pancettu, vlijte víno a s jeho pomocí odlepte připečené kousky z hrnce do tekutiny. Přidejte tymián a vraťte kuře, dosolte. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi 40 minut probublávat, dokud nebude kuře u kosti hotové.
  3. Do omáčky s kuřetem vmíchejte ještě lžíci hořčice, crème fraîche, případně ještě dosolte, nechte krátce povařit a servírujte.
Reklama

Hořčičné kuře  Foto:

Hořčičné kuře                                                                                                            Foto: S vášní pro jídlo

 

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama