Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem

4 porce
do 30 minut
Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem
Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem
Čerstvý pstruh je lahůdka, která patří na české talíře. Nejvíce mu sluší jednoduchá úprava. Ugrilujte ho s voňavými bylinkami, přikusujte křupavý chléb a zelený salát. A zapijte to dobrým bílým vínem, nejlépe z Moravy.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Očistěte a pod proudem studené vody omyjte rybu. Nechte ji odkapat a poté ji osušte papírovou utěrkou.
  2. Útroby pstruha naplňte snítkami petrželky a tymiánu. A ještě rybu osolte.
  3. Připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte.
  4. Pstruha položte na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujte. Během opékání maso otáčejte a potírejte pomocí svázané větvičky tymiánu, kterou namáčejte v oleji.
  5. Hotovou rybu dejte na servírovací mísu a teplou podávejte.
Reklama

2. varianta:

Vyfiletovaný pstruh převázaný pórkem

Pstruhovi uřízněte hlavu a po obou stranách ho vyfiletujte. Řežte od chybějící hlavy podél páteře, ale nedořízněte až do konce, aby ocasem oba filety zůstaly spojené. Vyjměte páteř a mezi oba filety vložte bylinky (viz původní recept). Filety převažte spařenou zelenou částí pórku a grilujte (opět viz zmíněný recept).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama