Suroviny
- brambory 2 ks
- batát 3 ks
- candát 3 ks
- máslo 1/2 kostka
- růžičková kapusta pár kus
- chilli pasta
- rajče 1 ks
- provensálské koření ( - volitelné )
- sůl
- pepř
- olivový olej
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- petrželová nať
Postup přípravy
Do osolené vody dáme uvařit neoloupané batáty doměkka. Následně je oloupeme, vložíme do vhodné nádoby, přidáme chilli pastu, sůl a polovinu balení másla. Tyto ingredience následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle konzistence můžeme přidat ještě kousek másla, kterého batáty spotřebují hodně.
Candáty vyfiletujeme nebo již jako filety koupíme, osolíme, opepříme, dochutíme italským (provensálským) kořením a smažíme 5-6 minut na olivovém oleji. Následně na rybu naneseme mléčnou pěnu, kterou si vytvoříme zahřátím mléka, které následně trochu mixujeme tyčovým mixérem.
Podáváme s fritovaným bramborem nakrájeným na kostičky a restovanou růžičkovou kapustou.