Suroviny
- česnek 2 stroužky
- koriandr (kořen, očištěný a pokrájený) 4 ks
- semínka koriandru 2 lžíce
- vepřový bůček (vykostěný, tence nakrájený) 400 g
- tmavý cukr 1/2 lžičky
- sójová omáčka (svetlá) 2 lžíce
- ústřicová omáčka 60 ml
- pepř 1/2 lžičky
Omáčka k namáčení
- tamarindová voda 125 ml
- tmavý cukr 1 lžička
- galangal (sušený, drcený) 1/2 lžičky
- česnek (rozmačkaný) 1/2 lžičky
- chilli (vločky) 1/2 lžičky
- koriandr (jemně posekaná nať) 1 lžíce
Postup přípravy
- Tamarindovou vodu si uděláte tak, že ve dvou deci vody povaříte pomalu 30 minut lžíci tamarindové pasty a lžičku tmavého cukru. Na omáčku poté smíchejte v misce všechny přísady a odložte stranou.
- Ve hmoždíři rozetřete koriandrový kořen, koriandrová semínka a česnek na pastu. Bůček dejte do velké mísy. Přidejte připravenou pastu, cukr, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a pepř. Dobře promíchejte. Přikryjte, dejte do lednice a nechte pár hodin marinovat (ideálně přes noc).
- Grilujte na středně rozehřátém grilu 8–10 min z každé strany. Pokrájejte na 2 cm široké proužky. A máte hotovo. Namáčejte do omáčky.