Suroviny
- kuřecí křídla 12
- jablečný ocet 250 ml
- olivový olej 30 ml
- worcesterová omáčka 30 ml
- chilli koření 10 g
- mletá sladká paprika
- tabasco
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Sýrový dip
- modrý sýr 150 g
- česnek 2 stroužky
- zakysaná smetana 70 ml
- majonéza 35 g
- worcesterová omáčka
- mléko 20 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte ingredience na marinádu a naložte do ní kuřecí křidélka. Uložte do lednice a nechte 4 hodiny marinovat.
- Připravte si sýrový dip. Nadrolte modrý sýr do misky, přidejte zakysanou smetanu, utřený česnek, majonézu, worcestrovou omáčku a vše vymíchejte dohladka. Osolte a opepřete. Pokud je vzniklá směs tuhá, přidejte trochu mléka. Přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
- Připravte gril na přímé grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Naolejujte rošt. Křidélka vyndejte z marinády a nechte okapat. Umístěte je na rozpálený rošt a grilujte přibližně 15–20 minut, dokud jejich nejmasitější načervenalá část nezrůžoví. Křidélka stále potírejte zbylou marinádou.
- Jakmile jsou křidélka hotová, přendejte je na talíře a servírujte se sýrovým dipem.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich