Suroviny
- rostlinný olej 1/4 hrnku
- karotka (s chrástem) 2 svazky
- cukr krupice 2 lžíce
- melasa (nebo javorový sirup) 1 lžíce
- máslo 1–2 lžíce
- rozmarýn (nebo tymián) 1 snítka
- sůl (hrubá nebo vločková)
- pepř (hrubě namletý)
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji v širší pánvi s nepřilnavým povrchem smažte asi 3 minuty očištěné karotky (buď s částí, nebo, pokud je pěkný, s celým jejich chrástem).
- Pak je posypte cukrem a zakapejte melasou, promíchejte a nechte asi 5 minut probublávat, až vzniklá šťáva zhoustne a karotky budou hezky lesklé (pokud by se cukr pálil, přilijte trochu vody).
- Nakonec ke karotce přidejte rozmarýn nebo tymián a ještě krátce prohřejte. Pokapejte šťávou, osolte a noste na stůl.