Suroviny
- rostlinný olej 1/4 hrnku
 - karotka (s chrástem) 2 svazky
 - cukr krupice 2 lžíce
 - melasa (nebo javorový sirup) 1 lžíce
 - máslo 1–2 lžíce
 - rozmarýn (nebo tymián) 1 snítka
 - sůl (hrubá nebo vločková)
 - pepř (hrubě namletý)
 
    
    
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji v širší pánvi s nepřilnavým povrchem smažte asi 3 minuty očištěné karotky (buď s částí, nebo, pokud je pěkný, s celým jejich chrástem).
 - Pak je posypte cukrem a zakapejte melasou, promíchejte a nechte asi 5 minut probublávat, až vzniklá šťáva zhoustne a karotky budou hezky lesklé (pokud by se cukr pálil, přilijte trochu vody).
 - Nakonec ke karotce přidejte rozmarýn nebo tymián a ještě krátce prohřejte. Pokapejte šťávou, osolte a noste na stůl.