Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Martina Čerňanská
,
Bára Kravková
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas Zdroj: Cherries On Top

  • Zavřít
Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas Zdroj: Cherries On Top

Moje hodnocení
24x

Tyto řezy pochází z Nizozemska, kde jsou tradičním receptem, jako u nás třeba buchty. Jedná se o dvě vrstvy kořeněného těsta, ukrývající uvnitř mandlovou pastu.

10 porcí
60 minut
Seznam.cz banner

Speculaas koření

  • hřebíček (mletý) 1 lžička
  • muškátový květ 1 lžička
  • zázvor (mletý) 1 lžička
  • bílý pepř 1/2 lžičky
  • kardamom (mletý) 1/2 lžičky
  • koriandr 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 lžička
  • mletá skořice (skořice přidáme jednou tolik, než je celková váha koření)

Těsto

  • hladká mouka 250 g
  • třtinový cukr 150 g
  • sůl 1 špetka
  • koření (Speculaas koření) 2 lžíce
  • máslo 175 g

Mandlová pasta

  • mleté mandle 125 g
  • cukr krupice 125 g
  • vejce 1 ks

Dokončení

  • vejce 1 ks
  • mandlové plátky 70 g

Než jakkoliv začnete, musíte si připravit koření. Je celkem podobné tomu na perníčky nebo na Peparkakkor. Z uvedených poměrů sice získáte víc koření než potřebujete, ale není přece problém si ho schovat a použít ho i do něčeho jiného, je to koneckonců koření do sladkého pečiva.

Postup přípravy

  1. Smíchejte v míse mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a koření. Máslo nakrájejte na malé kousíčky a smíchejte se suchými surovinami. Uhněťte v pevné a hladké tětso. Uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  2. Smíchejte mandle a krupicový cukr. Přidejte vejce a vařečkou vypracujte lepivou pastu. Nechte odpočinout v lednici.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Hranatou formu (20 x 26 cm) vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dva díly. Jeden díl vyválejte přesně na rozměr formy a vložte ho do ní. Rozšlehejte vejce a 1/3 potřete plát ve formě.
  4. Vyndejte z lednice mandlovou pastu, vyválejte ji mezi potravinářskou fólií a přitiskněte ji na plát ve formě. Potřete druhou třetinou vejce. Zbývající těsto vyválejte a přitiskněte těsně na mandlovou pastu. Potřete zbývajícím vejcem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40 minut. Vychladlé nakrájejte.
  5. Skladujte v potravinářské fólii.

Zdroj receptu

Bára Kravková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Sladké

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Maso

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť Předkrmy a chuťovky

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?


Přečtěte si také

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Novinky
Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku Maso

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky
Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova Recepty

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Analýza: Trumpova silová diplomacie spojuje rivaly USA. Po Indii může ztratit další partnery Není čas na „vládní židličky“: Pirátům se nelíbí ambice STAN. Kampaň je kampaň, vrátil Rakušan Příčina tragické havárie lanovky v Lisabonu? Odpojení lana mezi vozy, nastínily úřady

prima-zeny

Podle Kincla jsou ženy lepší ve lžích a intrikách. Ve Zrádcích chtěl udeřit režiséra Velkolepé uvedení druhé řady Zrádců. Událost ovládl hradní pán Kotek na bílém koni Šéf mi otevřel oči. David z U Jelena popisuje zkušenost z natáčení s Pohlreichem

prima-zoom

Nepropásněte úplné zatmění Měsíce Případ, který inspiroval poslední V zajetí démonů: Smurlovi trpěli roky, odskákal to i pes Kde si můžete najít diamant a nechat si ho? Existuje jediné místo na světě

prima-fresh

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

prima-cool

VIDEO: Trailer 3. série Krále Tulsy Recenze: Warrenovi se dočkali důstojného rozloučení. V zajetí démonů končí včas Největší herní akce v Česku: Koncert hudby z Kingdom Come 2 doplní milionové finále Counter-Striku

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Naučte psa být doma sám. Za zničené věci ho netrestejte. Hruška zlepšuje trávení, náladu a omlazuje. Jak tradiční ovoce pěstovat? V tomhle japonském domě na kůlech bydlela Kate Winslet. Teď je unikátní stavba na prodej

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.