Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Galette s cuketou a ricottou

2 ks porce
do 2 hodin
Galette s cuketou a ricottou
Galette s cuketou a ricottou Autor: Výpečky.com
Galette jsou francouzské koláče z tenkého těsta, které se dají plnit jak sladkými, tak slanými náplněmi. My pro vás máme recept na druhou variantu, a to s cuketou a ricottou.
Reklama

Suroviny (2 ks porce)

Reklama

Postup

  1. Do velké mísy nasypte mouku a sůl. Přidejte na kostky nakrájené máslo. Máslo postupně do mouky zapracujte.
  2. Přidejte celé vejce, citronovou šťávu a postupně přilévejte vodu a vše pak zpracujte do hladkého těsta. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho asi na půl hodinky v lednice odpočinout.
  3. Ve volné chvíli si udělejte náplň. Smíchejte ricottu s parmezánem, směs osolte a opepřete a přidejte nastrouhaný česnek.
  4. Těsto rozdělte na dva díly a pomocí válečku ho vyválejte na dva stejné kruhy. Kruhy přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poklaďte nakrájenou cuketu a opatrně okraje těsta zaviňte. Nakonec střed koláče posypte pistáciemi.
  5. Okraje těsta potřete žloutkem a koláče v rozehřáté troubě na 190 °C pečte asi 45 minut.
Reklama

Galette s cuketou a ricottou Foto: Výpečky.com

Galette s cuketou a ricottou. Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama