Head
- mléko 400 ml
Dezert:žloutkové věnečky
- vejce 3
- tuk 125 g
Na náplň
- malina 1 dávka
Head
- cukr 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Francouzské palačinky s tvarohem a malinami
postup:
1. Ingredience na těsto smícháme, rozšleháme a necháme půl hodiny odležet – těsto by mělo být tzv.“ na nit“.2. Pánev si vymažeme máslem a přidáme malou naběračku těsta a po obou stranách usmažíme dozlatova.3. Do hotových palačinek si rozmícháme tvaroh s vanilkovýma cukrem a vložíme dovnitř společně s malinami. Čokoládu nastrouháme na zabalenou palačinku a ozdobíme čerstvou mátou.