zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Francouzské brambory
Autor: Johana Pošová Francouzské brambory

Francouzské brambory

Hodnoceno: 1x
Jejich původ ze země gastronomii zaslíbené je deklarován už v názvu. A že se tento jednoduchý, původně bezmasý pokrm se smetanou a nějakým tím značkovým sýrem cestou do naší lidové kuchyně trochu změnil? C´est la vie! Vyzkoušejte francouzské brambory po našem.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Bůček nakrájejte na kostičky a dejte ho do velkého kastrolu na vyšší plamen. Nechte vypéct tuk. Přidejte cibuli nakrájenou na klínky a na plátky nakrájený česnek. Na nižším plameni opékejte, až cibule a česnek zezlátnou – pozor, aby se nepřipalovaly. Osolte a okořeňte podle chuti.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Uvařené brambory nakrájejte na asi 4mm plátky. Pekáč vymažte sádlem a po dně v jedné vrstvě rozložte brambory. Na ně navrstvěte maso s cibulí a česnekem a pak rozložte v druhé vrstvě plátky brambor. Pečte 20 až 30 minut.
  3. Vejce rozšlehejte se smetanou a ochuťte je. Teplotu trouby snižte na 150 °C, brambory zalijte vaječnou směsí a vše nechte ještě krátce zapéct, až vejce zpevní.

Francouzské brambory  Foto: Francouzské brambory; foto: Johana Pošová

reklama