Head
- vejce 1 ks
Na karamel
- cukr 50 g
- citronová kůra
- vanilkový lusk 1 ks
Postup přípravy
Nejdříve udělejte karamel, který dejte vařit a čekejte, až bude hnědý, nesmí se přepálit! Poté ho nalijte do pěti keramických mističek na muffiny. Dále dejte do misky 1 vejce a 1 žloutek s 50 g cukru, metličkou vše rozmíchejte, přidejte kůru z citronu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože seškrábněte z vnitřku semínka a ta i spolu s luskem nechte chvilku provařit ve směsi šlehačky a mléka.
Nechte zchladnout, vyjměte lusk a vlijte to do směsi, kterou máte připravenou. Poté nalijte malou naběračkou krém karamel do každé mističky. Ty vložte do vyššího pekáčku, kam nalijete teplou vodu asi do tří čtvrtin mističek a dáte na 40–45 minut péct do trouby na 150 stupňů. Poté nechte vychladnout, krém vyklopte na dezertní talířek, ozdobte a podávjte.