Suroviny
- halibut 2 ks
- sůl
- řepkový olej
- pepř
Těstíčko
- hladká mouka 250 g
- pivo 300 ml
- sůl
- pepř
Hranolky a hrášek
- brambory 1 kg
- hrášek 1 balení
- olivový olej
- máslo
- sůl
Tatarská omáčka
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- kyselé okurky 1 ks
- šalotka 1 ks
- worcesterová omáčka 1/2 lžičky
- dijonská hořčice 1 lžička
- chilli papričky 1/2 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do mouky smíchané s práškem do pečiva, solí a pepřem postupně přidávejte pivo, než se utvoří hladké, spíš hutnější těstíčko.
- Rybu nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej, kousky ryby smažte 2 minuty z každé strany a nechte okapat na papírové utěrce.
- Hranolky a hrášek: Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na hranolky, v míse smíchejte s trochou olivového oleje a vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem do jedné vrstvy. Dejte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte dohněda. Po upečení osolte.
- Hrášek uvařte doměkka, slijte vodu, přidejte kousek másla a osolte.
- Tatarská omáčka: Okurku, cibulku a chilli papričku nakrájejte opravdu najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.