Suroviny
- Olivový olej 3 lžíce
- Rozmarýn 4 snítky
- Česnek 2 stroužky
- ančovičky 4 ks
- římský kmín 1 lžíce
- plechovka cizrny 400 g
- farfalle nebo orecchiette 180 g
- Brokolice 160 g
- parmazán 30 g
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte rozmarýn a opatrně restujte 2–3 minuty, až bude úplně křehký. Rozmarýn vyndejte a dejte stranou.
- Do pánve dejte rozdrcený česnek a opékejte 1 minutu, potom přidejte nasekané ančovičky, kmín a cizrnu. Opatrně opékejte 6–7 minut, občas promíchejte, dokud nebude cizrna křehká.
- Do hrnce s vroucí vodou dejte na 10 minut vařit těstoviny, po 8 minutách přidejte brokolici. Vařte, dokud těstoviny nebudou al dente, celkem maximálně 12 minut. Přeceďte vše nad mísou, abyste zachovali tekutinu z vaření.
- Těstoviny a brokolici vraťte do hrnce, přidejte 4 lžíce vody z vaření, parmazán, trochu křehkého rozmarýnu, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
- Bohatě pokapejte olivovým olejem, posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.