Máte chuť na něco lehkého, výživného, zdravého a skvělého? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Těstovinám s brokolicí a cizrnou dodají ten správný šmrnc ančovičky.
4 porce
30 minut
Suroviny
Olivový olej
3 lžíce
Rozmarýn
4 snítky
Česnek
2 stroužky
ančovičky
4 ks
římský kmín
1 lžíce
plechovka cizrny
400 g
farfalle nebo orecchiette
180 g
Brokolice
160 g
parmazán
30 g
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte rozmarýn a opatrně restujte 2–3 minuty, až bude úplně křehký. Rozmarýn vyndejte a dejte stranou.
Do pánve dejte rozdrcený česnek a opékejte 1 minutu, potom přidejte nasekané ančovičky, kmín a cizrnu. Opatrně opékejte 6–7 minut, občas promíchejte, dokud nebude cizrna křehká.
Do hrnce s vroucí vodou dejte na 10 minut vařit těstoviny, po 8 minutách přidejte brokolici. Vařte, dokud těstoviny nebudou al dente, celkem maximálně 12 minut. Přeceďte vše nad mísou, abyste zachovali tekutinu z vaření.
Těstoviny a brokolici vraťte do hrnce, přidejte 4 lžíce vody z vaření, parmazán, trochu křehkého rozmarýnu, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
Bohatě pokapejte olivovým olejem, posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.