Suroviny
- dýně 1 ks
- voda 1 l
- cibule 3 ks
- sůl ks
- pepř ks
- olivový olej l
- máslo ks
- tymián ks
- zakysaná smetana ks
- dýňová semínka ks
Postup přípravy
Polévka
Dýňový krém
Ingredience:
1 dýně Hokkaidó1 l vodykosti na vývar3 cibulesůl, pepřolivový olejmáslotymiánzakysaná smetanadýňová semínka
Postup:
V hrnci dozlatova osmažíme cibulku na olivovém oleji a trošce másla. Přilejeme vodu, do které vložíme kosti, a necháme vařit. V průběhu přidáme nakrájenou dýni, tu musíme uvařit do změknutí. Vezmeme tyčový mixér a polévku promixujeme, dokud není dýně rozmixovaná. Poté dochutíme solí a pepřem, popřípadě tymiánem. Podáváme se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.