Suroviny
- dýně 1 kus
- hruška 2 kus
- mrkev 1 kus
- cibule 1 kus
- vývar 1 l
- smetana na vaření 1 kus
- kokosové mléko 1 kus
- čedar 50 g
- dýňová semínka 1 dávka
- zázvor 1 dávka
- citron 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Mrkev, cibuli, dýni a hrušky nakrájíme na menší kousky a lehce je opečeme na másle. Přidáme vývar (drůbeží nebo zeleninový) a nastrouhaný zázvor a přivedeme k varu. Mezitím si krátce nasucho osmahneme semínka. Polévku vaříme asi 20 minut, poté ji necháme lehce vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem v hladký krém. Nakonec přidáme smetanu, kokosové mléko (nemusí být) a znovu promixujeme. Dochutíme šťávou z půlky citronu.