Polévka
- dýně 1 kus
- cibule 1 kus
- olej 1 lžíce
- česnek 3 stroužek
- drcený kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
- pepř 1 lžička
- kuřecí vývar 1 kelímek
Krutony
- bílé pečivo 1 kus
- olivový olej 1 lžíce
- sušený česnek 1 lžička
Postup přípravy
Polévka
Dýňová polévka s domácími krutony
Ingredience:
1x dýně Hokkaidócibuleolejčesnekkoření (muškátový květ, drcený kmín)sůl, pepřdomácí kuřecí vývar
Potup:
Jemně osmažíme cibulku na oleji, přidáme omytou a nakrájenou dýni na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Chvilku restujeme a pak přidáme vývar. Vaříme a přidáme asi tři stroužky drceného česneku. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme muškátový květ. Dokořeníme dle chuti.Domácí krutony připravíme tak, že nakrájíme na malé kostičky bílé pečivo (např. toustový chléb), osmahneme ho na oliv oleji do křupava s trochou sušeného česneku.