Suroviny
- saláty (salátové listy (dubový a ledový)) 2 hrsti
 - dýně Hokkaidó (menší ) 1/2 ks
 - červená paprika 1/2 ks
 - dýňová semínka 2 lžíce
 - pekanové ořechy 2 lžíce
 - balkánský sýr 100 g
 - olivový olej
 - balzamikový ocet
 - citronová kůra
 - sůl
 - pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky, s paprikou udělejte totéž.
 - Gril rozehřejte, zeleninu potřete olivovým olejem, posolte a ugrilujte.
 - Hotovou zeleninu dejte stranou a nechte dobře vychladnout.
 - Salát vyperte, rozdělte na talíře. Zeleninu si nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy, pokapejte olivovým olejem, zakápněte balzamikovým octem a promíchejte s dýňovými semínky, osolte a opepřete.
 - V další misce si připravte jednoduchou zálivku, smíchejte si olivový olej, balzamikový ocet a trochu nastrouhané citronové kůry.
 - Salát rozdělte na talíře, navrstvěte zeleninu se semínky, přidejte rozdrobený balkánský sýr a pekanové ořechy, zakápněte dresinkem.