Suroviny
- saláty (salátové listy (dubový a ledový)) 2 hrsti
- dýně Hokkaidó (menší ) 1/2 ks
- červená paprika 1/2 ks
- dýňová semínka 2 lžíce
- pekanové ořechy 2 lžíce
- balkánský sýr 100 g
- olivový olej
- balzamikový ocet
- citronová kůra
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky, s paprikou udělejte totéž.
- Gril rozehřejte, zeleninu potřete olivovým olejem, posolte a ugrilujte.
- Hotovou zeleninu dejte stranou a nechte dobře vychladnout.
- Salát vyperte, rozdělte na talíře. Zeleninu si nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy, pokapejte olivovým olejem, zakápněte balzamikovým octem a promíchejte s dýňovými semínky, osolte a opepřete.
- V další misce si připravte jednoduchou zálivku, smíchejte si olivový olej, balzamikový ocet a trochu nastrouhané citronové kůry.
- Salát rozdělte na talíře, navrstvěte zeleninu se semínky, přidejte rozdrobený balkánský sýr a pekanové ořechy, zakápněte dresinkem.