Suroviny
- kuřecí maso 2 kusy
- mrkev 1 kus
- celer 1 kus
- petržel 1 kus
- petržel 1 dávka
- koření kuličky nového koření 5 kuliček
- pepř 3 kuličky
- drůbeží játra 300 g
- strouhanka 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- vejce 1 kus
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Vývar založím tak, že do chladné vody vložím drůbeží kosti a maso
Nechám uvařit a během varu sbírám pěnu
Pak přidám kořenovou zeleninu a koření a sůl, taktéž nať z petržele
Vařím asi dvě a půl hodiny
Poté vývar scedím a případně dochutím solí
Měkkou kořenovou zeleninu nakrájím na kostičky a vrátím do polévky, přidám i část obraného masa
Z namletých jater, strouhanky, vejce, česneku, majoránky a soli si udělám těsto na knedlíčky, které hezky vytvaruji a uvařím
Nakonec ještě klasicky uvařím ve vodě deset minut domácí nudle a polévku dozdobím petrželkou