Suroviny
- pražma (doráda) 2 celé ryby (po 600–700 g)
- cibule 500 g
- česnek 1 stroužek
- cherry rajčata 20 ks
- hladkolistá petržel 1 svazek
- bílé víno 50 ml
- tymián několik snítek
- bobkový list 2 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky a na olivovém oleji 5 minut opékejte. Vnitřek očištěných ryb vytřete rozetřeným česnekem, osolte, opepřete a vložte snítku tymiánu a jeden bobkový list.
- Pekáček vyložte opečenou cibulí, zasypte sekanou petrželkou, osolte a opepřete. Na směs položte ryby, které obložte rajčátky, zbytkem bylinek a vše pokropte vínem. Pečte 30 minut při 170 °C. Po 15 minutách ryby otočte.
- Rajčátka můžete péct i se stonky, dobře to vypadá. Podávejte s bramborem pečeným, vařeným, ve slupce nebo s rýží.