Suroviny
- krůtího/kuřecího maso 1 kg
- sušená zelenina 100 g
- nové koření
- petržel
Postup přípravy
Krůtí nebo kuřecí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, cibulí a sušenou zeleninou
Osolíme, můžeme dochutit novým kořením, pepřem a čerstvými bylinkami (petrželka, libeček)
Po uvaření scedíme
Před podáváním dochutíme kousky mrkve, kterou dovaříme v polévce
Podáváme s celestýnskými nudlemi a nasekanou zelenou petrželkou
Polévka
Domácí vývar s celestýnskými nudlemi
Ingredience:
- 1 kg krůtího nebo kuřecího masa (stehna, krky nebo skelet )
- 1 petržel
- 1 mrkev
- ½ celeru
- zelená petrželka
- libeček
- 1 cibule
- 100 g sušené zeleniny
- sůl, pepř, nové koření