Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí tymiánový chléb

2 bochníky porce
do 2 hodin
Domácí tymiánový chléb
Domácí tymiánový chléb Autor: Chléb v hlavní roli
A máme zde další recept na voňavý domácí chléb. Upéct si domácí pečivo není vůbec tak těžké, jak se může na první pohled zdát. A výsledek vás ohromí báječnou chutí.
Reklama

Suroviny (2 bochníky porce)

Reklama

Postup

  1. Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.
  3. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechte přikryté ještě půl hodiny kynout.
  4. Troubu předehřejte na 230 °C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapékejte. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.
Reklama

Domácí tymiánový chléb Foto: Chléb v hlavní roli

Domácí tymiánový chléb. Foto: Chléb v hlavní roli

 

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli, Foto: Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a koupíte ji u dobrých knihkupců za 299 Kč.

Zde najdete další recepty na domácí chléb:

 

Recept

Kvasový žitný chléb Foto: Thinkstock

Kvasový žitný chléb

Znáte krásnější vůni domova, než když z trouby vytáhnete svůj první chléb z žitného kvasu? Pokud jste dosud nic takového nezažili, najděte ve svém okolí pekařství ...

Recept

Chléb bez hnětení  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Chléb bez hnětení

Tento recept na domácí chléb téměř bez práce už pár let koluje českým internetem. Pro nás ho otestovala bloggerka Tereza z Foodlover.cz. Vyzkoušejte ho s ní, a pak už si ...

Recept

Bramborový kváskový chléb s ořechy  Foto: Kitchenette.cz

Bramborový kváskový chléb s vlašskými ořechy

Pečení chleba se stává módou a není divu. Na poctivý bochník už není tak snadné v obchodech narazit. Navíc je to výborný relax a provoněný byt čerstvým pečivem také stojí ...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama