Suroviny
Postup přípravy
Namočíme si brusinky do trošky bílého vína
Na nakrájené anglické slanině orestujeme cibuli a nasekaný česnek
Polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje
Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na kapce oleje
Necháme vychladnout
Rozmixujeme do hladka s cibulí, slaninou a česnekem, přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj
Přidáme i druhou polovinu másla
Nakonec jen zlehka přidáme brusinky, už mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky
Můžeme i dvě lžíce vína, v němž byly namočeny
Osolíme dle chuti a zamícháme špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření
Natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a dobře (několik hodin) vychladíme
Zdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s pečivem