Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí minipizzy

4 porce
do 1 hodiny
Domácí minipizzy
Domácí minipizzy Autor: Marek Dienstl
Malé kousky těsta, které ovládly svět, jsou skvělým začátkem každé zahradní slavnosti. Zvlášť když mezi hosty budou i děti. Základem je dobré domácí těsto a rajčatové sugo. Poté už můžete na pizzu naskládat vše, co máte rádi...
Reklama

Při přípravě pizzy postupujte podle videoreceptu:

Reklama

Postup

  1. Droždí smícháme s vlažnou vodou. V míse smícháme hladkou mouku s kapkou olivového oleje a špetkou soli, přidáme rozmíchané droždí a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přiléváme vodu. Těsto zabalíme do fólie a v lednici necháme chvíli odpočívat.
  2. Mezitím připravíme domácí sugo. Rajčata spaříme a oloupeme, pak je nasekáme na kostičky a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme sůl a pepř, trošku čerstvého oregana, bazalkové lístky a bobkový list a rajčata rozvaříme na pyré.
  3. Těsto rozválíme na stejně velké placky, potřeme je rajčatovým sugem a přidáme další ingredience podle chuti. Na jednu placku dáme vařenou šunku, čerstvou bazalku, plátky mozzarelly. Na druhou placku dáme parmskou šunku, mozzarellu a černé olivy. Pizzy necháme na rozpáleném grilu zapéct.
  4. Po upečení je pokapeme olivovým olejem a dozdobíme čerstvou rukolou a bazalkou.
Reklama

Domácí minipizzy 2

Domácí minipizzy 3

Domácí minipizzy 4

Domácí minipizzy 5

Domácí minipizzy 6

Domácí minipizzy 7 Foto: Marek Dienstl

Domácí minipizzy 7. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Domácí minipizzy 8 Foto: Alena Hrbková

Domácí minipizzy. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama