Suroviny
- hovězí maso 500 g
- sójová omáčka None ks
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- sůl None
- pepř None
- strouhanka None
- majonéza None
- limetka 1 ks
- kari koření None
- ledový salát None
- sýr None
- rajče 1 ks
- červená cibule 1 ks
- olivový olej None
- bageta None
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, zakápnemesójovou omáčkou, přidáme vejce a strouhanku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme v lednici půl hodiny uležet, poté znovu promícháme a přidáme olivový olej. V misce smícháme majonézu se šťávou z vymačkané llimetky a kari koření dle chuti, lehce opepříme a důkladně promícháme. Z mletého masa vytvarujeme placičky a na pánvi s kapkou oleje opečeme, popřípadě na grilu.
Francouzskou bagetu či jiné pečivo rozkrojíme na půl, obě strany potřeme ochucenou majonézou, obložíme plátkem ledového salátu a plátkem rajčete. Před sundáním masa z pánve či grilu položíme na burger plátek sýra, necháme zlehka na mase rozpustit a navrch položíme kolečko červené cibule. Vložíme do bagetky a servírujeme.