Suroviny
- rýžová mouka 300 g
- kokosový cukr 100 g
- omáčka teriyaki (nebo javorový sirup či mitarashi)
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- špejle
- sůl
Postup přípravy
- Přichystáme si hrnec s vodou a dáme ji vařit.
- Do mísy nasypeme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, moučkový cukr a sůl. Postupně přidáváme vodu a hněteme, dokud nezačne být těsto dostatečně tvárné. Uděláme z těsta malé knedlíčky.
- Jakmile začne voda v hrnci vřít, opatrně vhodíme knedlíčky do vody a po chvilce je opatrně vařečkou od dna oddělíme.
- Po 2-4 minutách knedlíčky začnou plout na hladinu, necháme je ještě čtyři minuty povařit a pak vodu scedíme.
Autor receptu: Oldřich Florian