návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Cikánské řezy

do 1 hodiny
CIkánské řezy
Autor: archiv Merhautovo pekařství CIkánské řezy
Křehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z oblíbených druhů, které každoročně pečou v řemeslném Merhautově pekařství. A podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy.
Reklama

Suroviny

Těsto:

Reklama

Postup

  1. Troubu zapněte na 180 °C. Do mouky nakrájejte měkké máslo, přidejte cukr, žloutky a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto. To rozválejte na 2mm plát a na plechu s pečicím papírem napůl (jen lehce do růžova) upečte.
  2. Mezitím z bílků vyšlehejte tuhý sníh, během šlehání přidávejte moučkový cukr. Hotový sníh je bílý, lesklý a táhne se za metlami. Vmíchejte nasekané ořechy. Připravenou směs natřete na předpečené těsto, uhlaďte a na 150 stupňů zvolna dopečte v troubě. Po vychladnutí krájejte na kousky – čtverce, obdélníky, trojúhelníky…
Reklama

Merhautovo pekařství nabízí výborné máslové cukroví, které můžete koupit v kamenných prodejnách v Praze a Středních Čechách. Seznam prodejen najdete na www.merhautovo.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama