Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cikánské řezy
Křehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z oblíbených druhů, které každoročně pečou v řemeslném Merhautově pekařství. A podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy.
do 1 hodiny
Suroviny
Těsto:
- hladká mouka 250 g
- změklé máslo 140 g
- cukr krupice 50 g
- žloutky 2 ks
- kypřicí prášek 1/4 lžičky
Krusta:
- bílky 3 ks
- cukr moučka 220 g
- nahrubo nasekané vlašské ořechy 160 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu zapněte na 180 °C. Do mouky nakrájejte měkké máslo, přidejte cukr, žloutky a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto. To rozválejte na 2mm plát a na plechu s pečicím papírem napůl (jen lehce do růžova) upečte.
- Mezitím z bílků vyšlehejte tuhý sníh, během šlehání přidávejte moučkový cukr. Hotový sníh je bílý, lesklý a táhne se za metlami. Vmíchejte nasekané ořechy. Připravenou směs natřete na předpečené těsto, uhlaďte a na 150 stupňů zvolna dopečte v troubě. Po vychladnutí krájejte na kousky – čtverce, obdélníky, trojúhelníky…
Merhautovo pekařství nabízí výborné máslové cukroví, které můžete koupit v kamenných prodejnách v Praze a Středních Čechách. Seznam prodejen najdete na www.merhautovo.cz.