Suroviny
- mouka 200 ml
- kukuřičná mouka 1/4 hrnku
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- řecký jogurt 1 1/2 hrnku
- cuketa (nastrouhaná, vyždímaná) 1 hrnek
- koriandr (nasekaný) 1–2 lžíce
- zelené chilli papričky (nasekaná) 1 ks
- zázvorová pasta 1 lžička
- sůl
- olej
Na tuňákovou pomazánku
- máslo 100 g
- cibule (nastrouhaná) 1 lžíce
- tuňák v olivovém oleji (nechte odkapat) 1 plechovka
- tymián (nasekaný) 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Placky: Všechny suché ingredience sesypte dohromady a smíchejte s jogurtem. Přimíchejte zbývající ingredience kromě oleje a dejte stranou asi na 20 minut.
- Rozehřejte pánev, vymažte ji olejem a po lžících na pánev naneste těsto. Otočte placky hned, jak se na povrchu začnou objevovat bublinky. Pečte dozlatova.
- Pomazánka: Všechny ingredience promíchejte v mixéru a nechte vychladit.