Suroviny
- cuketa (střední) 1 ks
- cibule 1 ks
- brambory (střední) 4 ks
- máslo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- vývar 1,5 litru
- zakysaná smetana 1 kelímek
- kopr (čerstvý)
- sůl
- houby
Postup přípravy
- Nejprve na másle zesklovaťte cibuli, tu zasypte moukou a upražte světlou cibulovou jíšku. Zalijte chladným vývarem, dobře rozmíchejte a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolte.
- Po cca 10 minutách přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu a vařte ještě cca 7–10 minut. Nakonec vmíchejte smetanu pokojové teploty, prohřejte a po odstavení vmíchejte posekaný kopr. Můžete ještě dokyselit troškou octa.
- Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované a přidejte do hotové polévky.