Suroviny
- mléko 1 l
- čokoládový pudink 2 kusy
- čokoláda na vaření 100 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- máslo 100 g
- mandlové plátky 100 g
- zakysaná smetana 3 kelímky
- tvaroh 1 kelímek
- vanilkový cukr 3 sáčky
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijeme 700ml mléka, které osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládovým pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mandle a ještě krátce povaříme. Krém necháme vystydnout a vychladlý jej vyšleháme společně s máslem.
2. V míse smícháme kysané smetany, tvaroh a vanilkové cukry.
3. Na dno servírovací skleničky dáme tmavý mandlový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme, dokud není sklenička plná.