Suroviny
- čokoláda (Horká)
- hladká mouka 50 g
- hnědý cukr 50 g
- vejce 3 ks
- vlašské ořechy
- brandy
- máslo (na vytření formiček)
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Ke žloutkům přisypte hnědý cukr a opět vyšlehejte. Vmíchejte hladkou mouku, nasekané ořechy, kapku brandy a čokoládu, kterou jste nechali rozpustit ve vodní lázni. Nakonec pomalu vmíchejte ušlehaný sníh. Formičky vytřete máslem a vysypte cukrem. Přelijte do nich těsto, vložte na plech a pečte při 180 stupních 10 minut.
- Teď si připravte pomerančový kompot: pomeranče oloupejte a kůru zbavte bílé dužiny.
- Z pomeranče vykrájejte měsíčky, ze zbytku vymačkejte šťávu do kastrůlku, přidejte část kůry, limetovou šťávu a cukr a nechte povařit. Nakrájené měsíčky přelijte šťávou a na závěr přimíchejte nakrájené lístky meduňky.
- Dortíky vyndejte z trouby, vyklopte, ozdobte pomerančovým kompotem a talíř polijte lžící šťávy.