Suroviny
Postup přípravy
- Hrušky oloupejte (stopku ponechejte), přepulte, zbavte jádřinců a ihned je namočte do studené vody, do které jste vymačkali celý citron.
- Ve středně velkém hrnci přiveďte za stálého míchání k varu 750 ml vody s cukrem krupicí a celou skořicí. Jakmile se cukr rozpustí, vhoďte do hrnce hrušky a nechte je povařit na mírném ohni do změknutí (10–15 minut). Uvařené hrušky nechte chladnout v sirupu cca 1 hodinu (lépe natáhnou chuť).
- V pánvi rozehřejte máslo, na kterém nechte za stálého míchání orestovat rýži (2–3 minuty). Poté přidejte cca 100 ml horkého mléka a za stálého míchání nechte mléko téměř vyvařit.
- Jakmile je mléko téměř vyvařené, přidejte další mléko a tak postupujte až do okamžiku, kdy je rýže uvařená al dente (15–18 minut). Poslední část mléka nechte vyvařit zhruba z poloviny, stáhněte z ohně, přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji za stálého míchání rozpustit. Ihned podávejte s hruškou a nahrubo nasekanými mandlemi.