Na koktejl
- jahoda 200 g
- banán 1 kus
- malina 100 g
Head
- cukr 200 g
Na koktejl
- mléko 1 l
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Čokoládové brownies, ovocný koktejl
postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřejeme na co nejmenším plameni, dokud nebudeme mít lesklou vláčnou hmotu. Stále mícháme. Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme, přidáme vajíčka i čokoládu a dokonale spojíme. Těsto pak přelijeme do pravoúhlé nádoby, vymazané a vyloženého pečicím papírem. Pečeme zhruba čtyřicet až padesát minut, po dvaceti minutách snížíme teplotu na 160 °C. Vyndáme z trouby i pekáčku a necháme vychladnout na mřížce. Pak moučník nakrájíme na obdélníčky a servírujeme posypané moučkovým cukrem. Ovocný koktejl připravíme tak, že všechny ingredience vložíme do mléka, vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrabeme obsah a přidáme ho k ostatním ingrediencím a vše pořádně rozmixujeme.