Suroviny
- černá čočka 2 hrnky
- květák 1 ks
- olivový olej 80–100 ml
- citron 2 ks
- koriandr (čerstvý ) 1/2 svazku
- sůl
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C. Květák očistěte a rozdělte ho na malé růžičky, které nasypte do mísy a zalijte je trochou olivového oleje. Lehce osolte a pečlivě promněte rukama tak, aby do sebe květák olej hezky nasákl.
- Připravený květák rozložte na plech a pečte ho dozlatova, trvá to asi 25 minut.
- Do salátové mísy nasypte uvařenou čočku a zakápněte ji citronovou šťávou. Přidejte nahrubo nasekaný koriandr a na kolečka pokrájené jarní cibulky. Dochuťte olivovým olejem, osolte a dobře promíchejte. Nakonec poklaďte růžičkami pečeného květáku a podávejte.