Citronovo-limetové košíčky s pusinkou
Zdroj: profimedia.cz
Citronovo-limetové košíčky s pusinkou
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
135x
Pokud do dezertu přidáte limetku či citron, získá tím jemnou svěží chuť. Přesně jako tyto citronovo-limetové košíčky s pusinkou. Vyzkoušejte a sami uvidíte, jak jsou úžasné.
6 porcí
60 minut
Suroviny
křehké těsto
375 g
zlatý krupicový cukr
125 g
najemno nastrouhaná kůra ze 3 limetek
najemno nastrouhaná kůra ze 3 citronů
limetková šťáva
4 lžíce
citronová štáva
4 lžíce
tekuté zelené potravinářské barvivo (nemusí být)
double cream
140 ml
instatní jíška
4 lžíce
Žloutek
3 ks
Na pusinky
bílky
3 ks
zlatý krupicový cukr
175 g
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 190 °C, u plynové na stupeň 5. Do trouby dejte pečicí plech, aby se předehřál. Těsto rozválejte na tenko, vyřízněte z něho 6 kousků podle velikosti formičky. Namačkejte do formiček tak, aby byly všechny vroubky vyplněny a odřízněte přečnívající okraje. Na pár místech propíchejte těsto na dně vidličkou a dejte formičky na 15 minut do lednice.
Do velké nádoby dejte cukr, limetovou i citronovou kůru i šťávu, a nakapejte barvivo – pokud ho použijete. Vmíchejte double cream a zahušťovací granule. Dejte do mikrovlnky na střední hodnotu na 3 minuty, dokud směs nezhoustne a nebude hladká. Poté vmíchejte žloutky.
Formy s těstem vyložte pečicím papírem, nasypte na ně suché fazole a pečte na horkém plechu 8 minut. Vyndejte fazole a papír a pečte další 2 minuty.
Zmírněte teplotu na 180 °C, u plynové trouby na stupeň 4. Limetovo-citronovou směs nalijte do formiček s předpečeným těstem.
Pusinky: Vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr po jedné lžíci, dokud ho nevypotřebujete a pusinková směs nebude hladká a lesklá.
Natlačte nebo lžící naneste pusinky navrch košíčků a pečte asi 15 minut, dokud povrch nebude pevný.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.