Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chřest s avokádovým dipem

6 porcí
do 30 minut
Chřest s avokádem
Chřest s avokádem Autor: isifa.com
Avokádo i chřest mají velmi jemnou chuť. Pikantní akcent jim dodají citrusy a pálivý kajenský pepř. Při večeři pro přátele s tímto receptem určitě zabodujete.
Reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Reklama

Postup

  1. Chřest oloupejte škrabkou od konce až pod špičky. V osolené vodě jej vařte asi 5–7 minut doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat.
  2. Rozpulte avokáda, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu. Dejte ji do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu a rozmixujte. Dochuťte solí a kajenským pepřem.
  3. Jarní cibulky nakrájejte nadrobno, smíchejte se změklým máslem a osolte. Celozrnný chléb nasucho opečte v toasteru.
  4. Smíchejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Okapaný chřest dejte na talíře a přelijte citronovou zálivkou. Přidejte tousty namazané cibulkovým máslem. Podávejte s avokádovým dipem, který zvýrazní bohatou chuť chřestu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama