Head
- sušenka 150 g
- máslo 75 g
Tradiční mince pies
- kandované kůry 400 g
- džus 2 kus
Head
- smetana 150 ml
Postup přípravy
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a s touto hmotou vyplníme spodek dortové formy a necháme v ledničce vychladnout.
2. Ve vodní lázni rozpustíme 300 g kvalitní bílé čokolády a necháme asi 15 minut vychladnout, pak přidáme rozmíchaný tvaroh a kysanou smetanu a vymícháme do hladka. Tvarohovou směs nalijeme na připravený dortový základ a uhladíme do tvaru dortu a necháme přes noc vychladnout.Tradiční Mince Pies
Těsto na biskupský chlebíček je stejné jako to na předkrmovou brusinkovou pochoutku
Ingredience:
Náplň:
200 g strouhaných jablek100 g másla400 g směsi sušeného ovoce a kandované citronové a pomerančové kůrydžus ze dvou pomerančůstrouhaná kůra ze dvou pomerančůstrouhaná kůra ze dvou citronůdžus ze dvou citronů30 g nasekaných mandlí2 lžičky mixed spicešpetka muškátového oříšku5 velkých lžic brandy
postup:
Vše dobře promícháme a uděláme nádivku, kterou necháme rozležet přes noc i déle. Z těsta si uděláme kolečka, která plníme touto nádivkou a přikryjeme hvězdičkou vykrojenou z těsta. Pečeme v troubě do růžova při 180–200 stupních.
Teplota: 180–200 °CObtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: anglickáDoba přípravy: 1–2 hodiny + rozleženíČas vaření: 25 minut