Suroviny
- brambory 8 ks
- zeleninový vývar 1.5 l
- česnek 8 kus
- majoránka 3 špetka
- sůl
- pepř 2 špetka
- kmín 4 špetka
- mletá červená paprika 3 špetka
- eidam 100 g
- olivový olej
- pečivo
Postup přípravy
Oškrábeme brambory, rozkrájíme je na kousky a zalijeme vývarem. Přidáme tři špetky červené papriky, prolisujeme česnek, část dáme vařit a část přidáme do polévky až ke konci. Přidáme 4 špetky kmínu, 3 špetky soli, 2 špetky pepře a 3 špetky majoránky. Necháme vařit cca 35minut.
Mezitím si nakrájíme pečivou na krutony, které zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáténa 200 stupňů asi na sedm minut.
Servírujeme na talíř, kam jsme na dno umístili nastrouhaný sýr a zalejeme polévkou. Sýr se krásně rozpustí.