Suroviny
Postup přípravy
Římský salát opláchneme, natrháme nebo nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Poté si v menší misce připravíme dresink. Smícháme majonézu s nastrouhaným parmazánem, přidáme případně smetanu na zředění dresinku a nakrájené ančovičky – stačí asi tři kousky, mají výraznou chuť. Poté dresink ochutíme solí, pepřem a zakápneme limetkou. Osušený salát pořádně promícháme s dresinkem, musí ho být dostatek, aby listy celý „obalil“.
Na troše olivového oleje osmahneme kostičky bagety a můžeme přidat nějakou čerstvou bylinku, co máme k dispozici. Následně salát posypeme krutonky a navrch dáme pár hoblinek parmazánu.
Pokud děláme Caesar salát s kuřecím prsem, tak si ho vcelku osolíme, opepříme a celé pomalu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Hotové maso si dáme stranou a necháme trošku vychladnout. Následně nakrájíme na tenké plátky a po úplném vychladnutí dáme kuřecí navrch salátu společně s krutony a parmazánem.