Bruschetta
- hladká mouka 500 g
- mořská sůl 2 lžičky
Head
- olivový olej 150 ml
- bazalka
- sůl
- parmezán (na ozdobení - volitelné )
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.
Bruschetta: Mouku promícháme se solí. Z cukru, droždí a 50 ml vlažné vody zaděláme kvásek, který necháme vzejít. Pak spolu s 250 ml vlažné vody zapracujeme do mouky, až vznikne hladké těsto. To rukama pečlivě propracujeme. Bochánek těsta zakryjeme fólií a necháme při pokojové teplotě kynout 30 minut. Nakynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem. Před pečením posypeme hrubou solí a zakápneme olivovým olejem a pečeme půl hodiny při 180 stupních C.
Pečivo před podáváním opečeme do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.