Suroviny
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- horká čokoláda 300 g
- máslo 250 g
- kakao 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 6 ks
- cukr 250 g
- polohrubá mouka 200 g
- sůl 0.5 lžička
Postup přípravy
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme asi desetigramovým kouskem másla a poté vyložíme pečicím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.
Připravíme si vodní lázeň na rozehřátí čokolády a másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao.
Poté přidáváme jedno po druhém vejce, po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté. Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme dohladka a pečeme. Pečení je nejdůležitější část - brownies nesmíme přepéct! Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení moučník kontrolujeme píchnutím párátkem - těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš zbarvit.
Nakonec si uvaříme malinový přeliv a moučník ozdobíme.