Suroviny
- brokolice (omytá a rozebraná na malé růžičky) 1 hlávka
- sůl
- pepř celý
- extra virgin olivový olej
- domácí klobása (uzená, nakrájená na kolečka) 2 nožičky
- bílá cibule (menší, nasekaná nadrobno) 1 ks
- česnek (nasekaný nadrobno) 3–4 stroužky
- brambory (očištěné a nakrájené) 200 g
- šalvěj (lístky) 1 hrst
- bílé víno (suché) 100 ml
- kuřecí vývar 1 l
Postup přípravy
- Nejprve blanšírujte růžičky brokolice v osolené vodě.
- V kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte klobásu, cibuli a česnek a na mírném ohni za občasného zamíchání opékejte dozlatohněda (dokud klobása nepustí šťávu).
- Potom přidejte brambory a šalvěj, promíchejte a podlijte bílým vínem. Chvíli duste. Zalijte teplým vývarem, přidejte sůl a celý pepř a vařte, dokud brambory nezměknou. Na závěr přidejte blanšírovanou brokolici, zlehka promíchejte a ještě chvíli vše dohromady povařte.
- Před podáváním můžete brokolicové ragú posypat nastrouhaným parmezánem.