Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Marcel Ihnačák
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Brokolicové ragú s uzenou klobásou

Brokolicové ragú s uzenou klobásou

Brokolicové ragú s uzenou klobásou Zdroj: Zelenina moje láska

  • Zavřít

Brokolicové ragú s uzenou klobásou Zdroj: Zelenina moje láska

Moje hodnocení
127x

Domácí klobása udělá s každým pokrmem divy. Přidejte brokolici a šalvěj a vykouzlíte úžasné jídlo.

5 porcí
60 minut

Suroviny

  • brokolice (omytá a rozebraná na malé růžičky) 1 hlávka
  • sůl
  • pepř celý
  • extra virgin olivový olej
  • domácí klobása (uzená, nakrájená na kolečka) 2 nožičky
  • bílá cibule (menší, nasekaná nadrobno) 1 ks
  • česnek (nasekaný nadrobno) 3–4 stroužky
  • brambory (očištěné a nakrájené) 200 g
  • šalvěj (lístky) 1 hrst
  • bílé víno (suché) 100 ml
  • kuřecí vývar 1 l

Postup přípravy

  1. Nejprve blanšírujte růžičky brokolice v osolené vodě.
  2. V kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte klobásu, cibuli a česnek a na mírném ohni za občasného zamíchání opékejte dozlatohněda (dokud klobása nepustí šťávu).
  3. Potom přidejte brambory a šalvěj, promíchejte a podlijte bílým vínem. Chvíli duste. Zalijte teplým vývarem, přidejte sůl a celý pepř a vařte, dokud brambory nezměknou. Na závěr přidejte blanšírovanou brokolici, zlehka promíchejte a ještě chvíli vše dohromady povařte.
  4. Před podáváním můžete brokolicové ragú posypat nastrouhaným parmezánem.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Marcel Ihnačák

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak zpracovat a uchovat šťavnaté jahody? Máme pro vás 3 tipy

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Novinky

Zákulisí restaurací typu all you can eat: Strategie a triky majitelů pro úspěch a zisk

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Novinky

Důvod, proč Španělé večeří tak pozdě a odpoledne drží siestu, není takový, jaký byste čekali

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Švihlíková ostře o Stanjurovi: Měl by se vrátit k drátům. Lepší než Schillerová, opáčil Křeček Prigožin je jako Trump. Putin ho netrestá, nepřítele chce mít co nejblíž, soudí generál Piráti z vedení strany odvolají Janu Michailidu. Tíhla ke komunismu, hlasování bylo těsné

prima-zeny

Tajemný Stanislav Majer je mužem několika tváří: Hraní mě vytáhlo z osobních krizí Přípravy na svatbu vrcholí. Sára Affašová a Martin Donutil byli vybírat prstýnky Nelítostný boj o místa ve školách a školkách trvá. Ta bezmoc je hrozná, popsal rodič

prima-zoom

Smrt 176 lidí dodnes není vyřešena Laserová zbraň Američanů prokazuje svou sílu. Podívejte se, jak usmaží drony i výbušniny Nejrychleji útočící had světa se zakousne ve zlomku vteřiny. Podívejte se na smrtonosný útok

prima-fresh

Jak zpracovat a uchovat šťavnaté jahody? Máme pro vás 3 tipy Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

prima-cool

Kteří X-Meni budou v Deadpoolovi 3? Malá mořská víla čelí velké kritice kvůli otroctví Udržíte slzy? Šestiminutové rozloučení s Tedem Lasso je ultimátní doják

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Mladí lidé mají podle studie čím dál méně sexu. Co je přitahuje víc než žhavé hrátky? K této sexy zubařce se žádný chlap nebojí chodit. Půvabná doktorka je i vyhledávanou modelkou

lajk

Očekávané zápasy Clash of the Stars v ohrožení? Účast hvězd je po tiskovce nejistá Sexy sestřičky sekly s prací a přešly na OnlyFans. Teď vydělávají čtyřikrát tolik Youtuber Kovy se státního vyznamenání nedočká. Jeho nominace na obří poctu skončila nezdarem

prima-living

Pivoňky potřebují čas, než vykvetou. Jak opojně vonící květiny pěstovat? Barvy ovlivňují naši psychiku. Které a do jakých místností zvolit? Modrá je dobrá, už je to tak! Přesvědčíme vás, že to platí i v bytovém designu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.