Suroviny
- menší salátové brambory 12 ks
- Olivový olej 5 lžic
- dužina z lilku 1 hrnek
- olivová tapenáda 4 lžíce
- černé olivy 12 ks
- zelené vařené fazolky 12 ks
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte, ne však zcela doměkka, rozpulte je a vydlabejte.
- Vydlabanou hmotu vložte do mixéru. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm dužinu lilku, tu poté přidejte též do mixéru, dále přidejte tapenádu z černých oliv a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme.
- Ochuťte solí a pepřem, naplňte vydlabané brambory a pečte v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut. Před podáváním ozdobte černými olivami a zelenými fazolkami.