Suroviny
- quinoa 60 g
- kukuřičný škrob 60 g
- rýžová mouka 100 g
- třtinový cukr (světlý) 125 g
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- mletá skořice 1/2–1 lžička
- olivový olej 75 ml
- vanilkový extrakt 1–2 lžičky
- med 4 lžičky
- vejce 1 ks
- čokoládové čočky (půl na půl z bílé čokolády a z tmavé nebo mléčné čokolády) 120 g
Postup přípravy
- V míse smíchejte quinou, kukuřičný škrob, rýžovou mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, sůl a skořici.
- V jiné misce prošlehejte olej, vanilkový extrakt, vejce a 4 lžičky vody. Nalijte směs do suchých ingrediencí a dobře promíchejte. Směs bude trochu lepivá – dejte ji asi na 30 minut vychladit do ledničky.
- Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Na každý plech dejte šest lžic směsi a navrch nasypte čokoládové čočky. Pečte 15 minut, dokud křupky nebudou zlaté. Nechte je na plechu vychladnout a zatuhnout. Pak pečte další várky. Ve vzduchu nepřístupném boxu vydrží až 1 týden.