Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Barmské curry nudle s kuřetem

2–3 porce
do 2 hodin
Barmské curry nudle s kuřetem
Barmské curry nudle s kuřetem Autor: isifa.com
Tato barmská lahůdka je ideální podzimní jídlo. Horký vývar a chilli vás prohřeje a maso se spoustou zeleniny i zasytí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mletou kurkumu vetřete do kuřecích stehen. Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu. Přidejte kuřecí stehna, stáhněte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Pak ho vyndejte, dejte stranou, a až ho budete moci vzít do ruky, stáhněte maso z kostí.
  2. Vývar opět uveďte do varu, vhoďte celá vejce a vařte 7–8 minut. Pak je vyndejte a ochlaďte pod tekoucí vodou a potom je oloupejte. Vývar slijte do džbánu, mělo by ho být asi 600 ml.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky cibule a smažte 10 minut. Mezitím v míse promíchejte nasekanou cibuli, česnek, zázvor a chilli s natrhaným kuřecím masem. Když bude cibule hnědá, přidejte kuřecí směs a 2 minuty za stálého míchání opékejte. Vývar nalijte zpátky do hrnce, uveďte do varu a pak teplotu stáhněte. Smíchejte škrob s curry práškem, přidejte 3 lžičky vody, aby vznikla pasta, a tu pak vmíchejte do vývaru. Na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte kokosovou smetanu a limetkovou šťávu.
  4. Mezitím uvařte nudle podle návodu. Nechte je dobře okapat, osvěžte je prolitím studené vody. Přidejte je do kuřecí směsi spolu s jarní cibulkou. Dochuťte.
  5. Rozdělte do servírovacích misek, navrch položte čtvrtky vajec, plátky červené chilli papričky a koriandrové lístky. Podávejte s klínky limetky.
Reklama

Barmské curry nudle s kuřetem Foto: isifa.com

Barmské curry nudle s kuřetem, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama