Suroviny
- bageta (velmi měkké, aby po upečení byly akorát křupavé) 4 ks
- houby (nakrájené na plátky) 8 ks
- krémový sýr (Lučina, Philadelphia, Buko) 120 g
- zakysaná smetana (Zakysaná ) 2 lžíce
- majonéza 1 lžíce
- česnek (oloupaný a rozdrcený) 1 stroužek
- čedar (nastrouhaný) 75 g
- černý pepř ( mletý) špetka
- petrželka (na ozdobu)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Všechny bagetky si rozložte na pracovní plochu, ostrým nožem opatrně vyřízněte z každé prostředek (vidíte na obrázku), vnitřek vydlabejte (pozor, ať zespod neuděláte díru) a všechny přendejte na plech.
- Smíchejte dohromady houby, krémový sýr, smetanu, majonézu a česnek. Vmíchejte polovinu čedaru a černý pepř.
- Lžičkou naplňte jednotlivé bagety a vždy zasypejte trochou zbylého čedaru. Vložte do trouby a pečte cca 10 minut, dokud nejsou bagety a sýr dozlatova.
- Vyndejte z trouby a zasypejte čerstvou petrželkou.