Suroviny
- mandle
- polohrubá mouka 400 g
- kypřicí prášek
- skořice
- Hera 100 g
- cukr 2 PL
- žloutek 1
- mléko 8 PL
- sůl
- jablko 1 kg
Postup přípravy
- Z mouky, prášku do pečiva, tuku, žloutku, mléka, cukru a špetky soli zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Vyválíme na plech po celé ploše.
- Pak pokryjeme naplní - nastrouhaná jablka smícháme se skořicí, rozinkami a mandlemi. Jiná varianta může být tvaroh nebo reveň.
- Přikryjeme druhou půlkou rozváleného těsta. Propícháme vidličkou. Pečeme ve středně teplé troubě asi180°C do růžova. Vychladlé nakrájíme na řezy a posypeme práškovým cukrem.
Autor receptu: Alena Marková