Cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na menší kousky. Na pánvi opražte římský kmín a koriandr, přesypte do hmoždíře a rozmělněte. Přendejte do misky a vmíchejte cizrnovou a rýžovou mouku a trochu vody. Promíchejte, osolte, přidejte nasekaný čerstvý koriandr a nakrájenou zelenou chilli papričku a zakápněte citronovou šťávou. V těstíčku obalte kolečka cibule a osmažte na oleji. Vysušte ubrouskem, nandejte na talíř a posypte směsí mořské soli, chilli papričky a cukru.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.