Africká bhajia – cibulové kroužky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Africká bhajia – cibulové kroužky Foto:
Africká bhajia – cibulové kroužky
Foto: Vlado Kníž

Tentokrát se se Zdeňkem Pohlreichem vydáme až do daleké Afriky. Cibulové kroužky na exotický způsob si zamilujete!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
cizrnová mouka
bílá cibule
rýžová mouka
citronová šťáva
zelená chilli paprička
červené chilli
římský kmín
celý koriandr
čerstvý koriandr
mořská sůl
sůl
Postup
1

Cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na menší kousky. Na pánvi opražte římský kmín a koriandr, přesypte do hmoždíře a rozmělněte. Přendejte do misky a vmíchejte cizrnovou a rýžovou mouku a trochu vody. Promíchejte, osolte, přidejte nasekaný čerstvý koriandr a nakrájenou zelenou chilli papričku a zakápněte citronovou šťávou. V těstíčku obalte kolečka cibule a osmažte na oleji. Vysušte ubrouskem, nandejte na talíř a posypte směsí mořské soli, chilli papričky a cukru.

Africká bhajia – cibulové kroužky Foto:

Africká bhajia – cibulové kroužky Foto: Africká bhajia – cibulové kroužky, foto: Vlado Kníž

Videa

reklama

reklama